Informații generale pentru clienți

Deși dispunem de un departament de design și de oameni pregătiți, sprijinim inițiativa clienților care doresc să-și conceapă singuri materialele pentru tipar. În acest sens am pregătit un set de instrucțiuni menit să ghideze clientul spre un rezultat compatibil cu tiparul.

Ce software pot folosi?

Avem un flux de producție bazat pe platforma PDF. Așadar, orice software care vă permite să realizați ceea ce doriți, și care poate produce la final un fișier PDF, este compatibil cu noi. Pentru un rezultat profesional însă, vă recomandăm aplicații profesionale: Adobe Indesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDraw. Aceste aplicații le folosim și noi.

Un fișier PDF e suficient?

Da, fișierele PDF pot conține toate informațiile necesare, inclusiv fonturile folosite de dvs. Este realmente un fișier universal. Pentru a genera fișierul PDF în mod corespunzător, avem însă câteva recomandări:

  • Imaginile folosite trebuie să aibă rezoluția necesară. Un minim pentru noi este 250 dpi. Acceptăm orice rezoluție însă vom avertiza clientul dacă fișierul trimis nu îndeplinește cerințele minime.
  • Spațiul de culoare folosit de noi în tiparul offset este CMYK. Tiparul digital poate prelua direct fișiere RGB. MIcrosoft Office, de exemplu lucrează și produce PDF-uri în spațiul de culoare RGB. Bineînțeles, ne ocupăm noi de conversia RGB>CMYK în cazul tiparului offset, însă culorile vor suferi modificări. Clientul primește înapoi fișierul convertit, pentru acordul final înainte de tipar, acord pe care noi îl numim "Bun de tipar".

"Bun de tipar"?

Numim "Bun de tipar" acordul final al clientului, în urma căruia lucrarea poate intra în tipar. Dincolo de acest punct, responsabilitatea pentru corectitudinea datelor tiparite revine integral clientului. În urma acestui acord, tipografia demarează operațiuni de producție care au ca finalitate produsul finit comandat de client. Este important să înțelegeți acest acord, dincolo de care orice corecturi sunt tardive, lucrarea fiind deja in procesul de producție.

Informații de specialitate

Pentru profesioniști în grafică și desktop publishing, avem o serie de date de care vor avea nevoie în realizarea lucrărilor ce se vor tipari la noi. Le detaliem mai jos. Pentru orice alte informații, vă stăm la dispozițe la tel. +40.269.22.77.66.

Care este formatul maxim printabil?

În cazul tiparului offset, formatul maxim printabil este de 48x68 cm, coala de tipar fiind de 50x70 cm. În cazul tiparului digital, aceste este 32x48 cm, coala de tipar fiind de 33x48.7 cm. În limita acestor formate putem garanta execuția corespunzătoare, de către noi, a lucrării dvs. Pentru formate mai mari, colaborăm cu o serie de parteneri. Solicitați-ne o oferta de preț și vă vom prezenta și această variantă.

CONTACTAȚI-NE

550042 Sibiu, Romania, Str. Livezii nr. 46

Telefon: +40 269.22.77.66 • Fax: +40 269.22.89.77

Program cu clienții: Luni - Vineri, 07:00-15:00

© 2016 Honterus Sibiu, Romania. Toate drepturile rezervate. Site design by Claudiu Popa.